21 Ağustos 2014 Perşembe

E-Devlet Şifresi ile Adli Sicil Kaydı Sorgulama

Yaşamda birçok alanda adli sicil kaydına ihtiyaç duyarız. Önceki yıllarda adli sicil kaydı sorgulatmak yorucu bir işlemdi. Adliyelerde uzun kuyruklarda saatlerce beklemek gerekirdi. Ancak gelişen teknoloji sayesinde bu işkence tarih oldu. E-Devlet’i nasıl kullanabilirim ? E-Devlet şifremi nereden edinebilirim ? E-Devlet sayesinde bir çok işlemi internetten E-Devlet şifrenizi kullanarak yapabilirsiniz.


E-Devlet Şifresi ile Adli Sicil Kaydı Sorgulama
E devlet şifresi ile evimizin kapısı artık devlete açılıyor. E devlet şifresine ulaşıp devletteki işlemleriniz halletmek artık çok ama çok kolay tıklayın e devlet ile işlemlerinizi halledin. Sabıkanızı bile kolaylıkla bir tık ile E devlet şifrenizle almanız mümkün. Devlet kapısında sıra beklemeye son.

E devlet şifresi ile artık vatandaşın kapısı devlete internetten tek tık ile açılıyor. E devlet şifresi bir çok devlet dairesindeki işlerinizi tek tık ile halletmenize vesile oluyor. E devlet şifresi ile sabıka kaydı dahi alınıyor. Tıkla e devlet'e gir işlemlerini kimseyi beklemeden, evinden çıkmadan oturduğun yerden hallet. E devlet şifresi e devlet.gov.tr.


E DEVLET İLE ADLİ SİCİL KAYDI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!


E DEVLET ŞİFRESİ İLE TÜM SORGULAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ!!!


Yıllar önce böyle bir sistem kurulacak denilse kimse inanmazdı. Ancak teknoloji geliştikçe insanların zamanlarında daha fazla tasarruf yapılabiliyor. E devlet sistemi ile devlet dairelerine bizzat gidip halledilmesi gereken meselelere sadece bir tık ile halledilebiliyor. Devlet dairesine gitmeden E devlet size istediğinizi sunsun. Sabıka kaydı alma, sicil alma, SSK, SGK işleriniz aklınıza gelen her türlü devlet işi E devlet ile çözülebiliyor.


E-devlet şifrenize sahip olabilmek ve bunu e devlet işlemlerinde kullanabilmek için yapmanız gereken size en yakın ptt şubeşine bizzat müracaat ederek e devlet şifresi talep etmektir. Ptt şubelerinden almış olduğunuz e devlet şifresi ile vereceğimiz link i kullanarak e devlet sistemine girişinizi yapıp talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.E–Devlet sistemine girdikten sonra sabıka kaydınıza ulaşmanız için adalet bakanlığı sekmesini kullanarak gerekli yerlere ulaşabilirsiniz. artık devlet dairelerinde zaman kaybetmeden bir bilgisayar yardımı ile bir çok işimizi kendimiz yapabiliyoruz. Sicil Kaydı Sorgulama hakkındaki esaslarla ilgili genelgeyi incelemeyi buradan yapabilirsiniz.

Sabıka Kaydı Sorgulama

Edevlet sabıka kaydı İnternet üzerinden artık her hangi bir sabıka kaydı olup olmadığını öğrenmek için E-Devlet Sabıka Kaydı sistemine bakabilirsiniz.İnternet üzerinden artık her hangi bir sabıka kaydı olup olmadığını ve ya sicile işlemiş bir dosya hakkında bilgi almak için e devlet sistemini kolay bir biçimde kullanabilirsiniz. 

Sabıka Kaydı Sorgulama

E devlet sistemine geçilene kadar Sabıka kaydını takibi uzun zaman ve uğraşlar gerektiriyordu. Kuruma gitme evrak sırasında bekleme gibi birçok işlemden sonra istenilen belge temin edilebiliyordu. Artık bu durum değişti ve E –devlet kapısı na geçilmesi ile birlikte sabıka kaydına da e devlet uygulaması kullanılarak ulaşılabiliyor. Sabıka kaydı hayatın bir çok alanında örneğin birçok kamu ve kuruluşlarında ve iş başvurularında kişilerden talep edilmektedir.

Tc ile Sabıka Kaydı Sorgulama

Bu gibi talepler için genel olarak resmi olarak ıslak mürekkep olması gerekmekteydi. E devlet sistemi uygulamasını kullanabilmek için başta T.C. kimlik no ve e devlet şifrenize ihtiyacınız vardır. Artık bütün tc vatandaşlarının nüfus cüzdanlarında herkesin nüfus cüzdanında T.c kimlik numarası bulunuyor ama bu e devlet sistemini kullanmak için yeterli değil e devlet şifresine de ihtiyacınız var. E devlet şifrenize sahip olabilmek ve bunu e devlet işlemlerinde kullanabilmek için yapmanız gereken size en yakın ptt şubeşine bizzat müracaat ederek e devlet şifresi talep etmektir. PTT şubelerinden almış olduğunuz e devlet şifresi ile vereceğimiz link i kullanarak e devlet sistemine girişinizi yapıp talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

E devlet sistemine girdikten sonra sabıka kaydınıza ulaşmanız için adalet bakanlığı sekmesini kullanarak gerekli yerlere ulaşabilirsiniz. artık devlet dairelerinde zaman kaybetmeden bir bilgisayar yardımı ile bir çok işimizi kendimiz yapabiliyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Türksat AŞ ile Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, vatandaşlar, sabıka kaydına ilişkin “Adli Sicil Belgelerini” artık e-Devlet Kapısı’ndan alabilecek.

Türksat’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, “www.turkiye.gov.tr” adresli e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak adli sicil kayıt belgelerinde bir barkod numarası da bulunuyor. Vatandaşların e-Devlet Kapısı'ndan alacakları belgenin ne için kullanılacağı bilgisini, dikkatlice tanımlamaları gerekiyor.

e-Devlet Kapısı kullanıcıları, çıktı alarak bu belgeyi ilgili kurumlarla paylaşabilecek. Paylaşım yapılan kurum yetkilileri, e-Devlet üzerinden giriş yaparak, belge üzerindeki barkod numarası ve belge sahibinin TC kimlik numarası ile belgenin orijinalini görüntüleyerek doğrulayabilecek. Böylece sahteciliğin de önüne geçilmiş olacak.

Kayıt olmak gerekiyor

Türkiye’de günde ortalama 45 bin kişinin bireysel adli sicil kayıt başvurusu yapıldığı bildirilen açıklamada, adli sicil belgelerinin e-Devlet üzerinden verilmesiyle, vatandaşların büyük bir zaman kaybından kurtulmuş olacağının altı çizildi. E-Devlet üzerinden belgeyi alabilmek için “e-Devlet Kapısının kayıtlı kullanıcısı” olmak gerektiği kaydedilen açıklamada, yaklaşık 15 milyon kayıtlı e-Devlet kapısı kullanıcısı arasında bulunmayanların, en yakın PTT merkezlerine giderek şifrelerini alıp kayıtlı kullanıcı olabilecekleri ifade edildi. Açıklamada, e-Devlet Kapısı’nın aynı zamanda elektronik imza veya mobil elektronik imza ile de kullanılabildiği hatırlatıldı. Adli sicil kaydının bir diğer ismi olan sabıka kaydı neredeyse tüm iş başvurularının özellikle istenen belgelerinden bir tanesi.

Durum böyle olunca sabıka kaydı nerden alınır sorusu fazlasıyla araştırılan konular arasında. Devletteki birçok sistemin internet ortamına aktarılmış olması, halkın sabıka kaydını da internetten kolayca öğrenebileceğine yol açabilmektedir. Maalesef ki sabıka kaydı internetten alınamamaktadır. Çünkü devlet bu sistemi internet ortamına geçirmeyi planladığında çok sayıda tepki almıştır. Bu tepkilerin nedeni ise kişinin sabıkalarını bir başkası kolayca öğrenebilmesi durumuydu. Bu nedenden sabıka kaydı sadece devlet binalarına gidilerek alınabilmektedir.

Sabıka Kaydı Nerden Alınır?

Sabıka kaydı almak isteyen kişiler kendilerine en yakın adliyeye giderek adli sicil kaydını alabilirler. Sabıka kaydını alırken bu belgenin ne amaçla alındığına dair personele bilgi vermek zorundasınız. Bulunduğu bölgede adliye olmayan kişiler ise Kaymakamlığa giderek de sabıka kaydı alabilir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ise sabıka kaydı için konsolosluğa başvurması yeterlidir. Sabıka kaydını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları istediği zaman belirttiğimiz yerlerden alabilir. Sabıka kaydını bir başkası adına almak istiyorsanız noterde o kişi hakkında vekâletinizin bulunması gerektiğini unutmayınız.


E-Devlet İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri: E-Devlet sisteminin bu uygulaması sayesinde notere gitmek zorunda kalmadan işleminizi E-Devlet şifresiyle internet üzerinden yapabilirsiniz.

E-Devlet ÇAYKUR Üretici Sorgulama: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile size çay satmak isteyen kişilerin gerçekte de ÇAYKUR’dan mı geldi gibi soruları E-Devlet şifresiyle cevaplayabilirsiniz.

E-Devlet Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile sürücü belgenize işlenilen herhangi bir ceza puanı var mı ya da sürücü belgesi ceza puanınızda ne kadar puan hakkınız kaldı gibi soruları E-Devlet şifresiyle cevaplayabilirsiniz.

E-Devlet Vergi Borcu Sorgulama: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile vergi borcu sorgulama işlemenizi yapabilir ve vergi borcunuz varsa ödeme işlemlerinizi E-Devlet şifresiyle gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Muhtaçlık Başvurusu: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile dul ya da yetim maaşı olarak adlandırılan muhtaçlık aylığı başvuru işlemlerinizi E-Devlet şifresiyle yapabilirsiniz.

E-Devlet Genel Sağlık Sigortası Başvurusu: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile GSS olarak da bilinen Genel Sağlık Sigortası başvuru işlemlerinizi E-Devlet şifresiyle yapabilirsiniz.

E-Devlet İşsizlik Ödeneği Ödemesi: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile işsizlik ödeneği ödemesi takibi işlemlerinizi E-Devlet şifresiyle yapabilirsiniz.
E-Devlet Günlük Hava Tahmini: Günlük hava tahminlerine E-Devlet sistemi üzerinden de ulaşabilirsiniz.
E-Devlet Sevk Edilecek Eğitim Merkezi: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile nerede ve ne zaman askerlik yapacağınızı E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
E-Devlet En Yakın PTT: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile herhangi bir şifreye ihtiyaç duyulmadan en yakın PTT sorgulamanızı yapabilirsiniz.
E-Devlet Adres Değişikliği Bildirimi: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile bildirmeniz gereken noktalara adresinizin değiştiğini E-Devlet şifresiyle bildirebilirsiniz.
E-Devlet PTT Gönderi Takibi: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile PTT onaylı gönderinizin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sayede PTT şubesine gitme gibi bir zorunluluğunuz olmayacaktır.
E-Devlet GSS Tescil Kaydı Sorgulama: E-Devlet sistemi E-Devlet şifresiyle Genel Sağlık Sigortası tescil kaydı sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
E-Devlet 4A Emekli Aylık Kesintileri: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile SSK kurumundan emekliliğinizde aldığınız maaşın kesinti bilgilerine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.

E-Devlet 4A Emekli Aylık Bilgisi: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile SSK kurumundan alacağınız emekli aylık bilgilerine E-Devlet şifresiyle ulaşabilirsiniz.
E-Devlet 4A Hizmet Dökümü: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile işe giriş tarihinizi, hangi tarihlerde, ne kadar güne sahip olduğunuzu E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
E-Devlet 4B Borç Durumu: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile BAĞ-KUE’a ait olan borçlarınızı E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
E-Devlet 4B Emekli Aylık Kesintileri: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile BAĞ-KUR’a ait olan emekli aylık kesintilerinizin nedenini E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
E-Devlet 4B Emekli Aylık Bilgisi: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile BAĞ-KUR’a ait olan emekli aylık bilgilerinizi E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
E-Devlet 4C Emekli Aylık Kesintileri: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile Emekli Sandığı’na ait olan emekli aylık kesintileri nedenini öğrenebilirsiniz.
E-Devlet 4C Emekli Aylık Bilgisi: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile Emekli Sandığı’na ait olan emekli aylığını E-Devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
E-Devlet KYK Burs Başvurusu Sorgulama: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile üniversite öğrencilerimiz burs başvurusu sonuçlarını E-Devlet şifresiyle öğrenebilir.
E-Devlet Ulaştırma/Ceza Sorgulama: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile ceza ya da ulaştırma puanlarınızı E-Devlet şifresiyle sorgulayabilirsiniz.
E-Devlet Günlük Döviz Kurları: E-Devlet sisteminin bu uygulaması ile günlük döviz kurlarını ve borsa bilgilerini öğrenebilirsiniz.
E-Devlet Kimlik Doğrulama Sistemi
E-Devlet sistemini kullanabilmek için kimlik doğrulama sistemini kullanmanız gerekecektir. E-Devlet sistemi kullanıcılarına 4 çeşit kimlik doğrulama sistemi sunmaktadır. Bu kimlik doğrulama sistemleri şunlardır:
- E-Devlet Şifresi
- Mobil İmza
- Elektronik İmza
- T.C. Kimlik Kartı

E-Devlet Şifresi Nedir?

E-Devlet sisteminin kolaylıklarından faydalanabilmek için bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifresini PTT şubelerinden alabilirsiniz. E-Devlet şifresi, işlemlerinizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmeniz için, PTT’den taahhütname imzalayarak alabildiğiniz, yapacağınız işlemleri sadece sizin görebilmeniz için size verilen özel bir şifredir. 3. Şahısların sizin adınıza işlem yapmasını istemiyorsanız E-Devlet şifrenizi kimse ile paylaşmayınız.

E-Devlet şifresine henüz sahip değil ve şifrenizi almak istiyorsanız, size en yakın PTT şubesine giderek belirli bir ücret karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifresinin ücreti 2 TL’dir. E-Devlet şifrenizi alırken bu ücret dışında herhangi bir ödeme daha yapmanıza gerek yoktur. E-Devlet şifrenizi almak için PTT şubesine gittiğinizde yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızı da almalısınız.

E-devlet sisteminin geliştirilmesi ile birlikte artık merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulabilir , kişisel sorgulatmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sistemde yer alan bazı kuruluşlar ise şu şekildedir; Sosyal Güvenlik Kurumu , Milli Eğitim Bakanlığı , Emniyet Genel Müdürlüğü vb. Birçok devlet kurum ve kuruluşuna sistem üzerinden yer edinmiştir. Sistemde üç başlık vardır. Bu başlıklar vatandaş , devlet ve iş başlıklarıdır.

Başlıklardan vatandaş kısmında Eğitim, Sağlık, Sosyal Güvenlik, Aile, Sağlık, Seyahat ve Truzim, Kültür ve Sanat, Doğum, İş ve Kariyer, Trafik ve Yasal işlemler gibi başlıklar yer almaktadır. Devlet kısmında ise Tarihimiz, Başbakanlık, Genel Kurmay Başkanlığı, Adli ve İdari Yargı, İstatistikler, Bilim ve Teknoloji, Devlet ve Sözleşme İhlalleri, Eğitim, Enerji, Savunma ve Güvenlik, Sağlık, Tarım, Uluslararası İlişkiler ve Mevzuat gibi başlıklar yer almaktadır.
İş başlığı bölümünde ise İşletmenin Doğuşu ve Feshi, Sektörler, İşletmenin Büyüme ve Gelişimi, Bağış, Destek ve Kredi, Ticaret, Elektronik Ticaret, Yatırım ve Sermaye, Devlet İhaleleri, Ekonomi ve Finans, İş ve Kariyer gibi başlıklara ulaşabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-devlet sisteminin geliştirilmesi ile birlikte artık işlem yapmak için kurumlara gidip saatlerce sıra bekleme derdinden kurtulmuş olacak ve işlmelerini rahat ve kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Bilgi sahibi olmak istediğiniz konuları, gerekli olan kişisel sorgulatmaları ve tüm sorularınızın cevabını E-Devlet sisteminin sağladığı kolaylık ile bulabilir, yapabilirsiniz. Sisteme www.turkiye.gov.tr adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yazının ilerleyen kısmında yer alacak olan linke tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Yalnız sisteme giriş yapmış olmak işlem yapmanız için yeterli değildir. İşlem yapabilmek için e-imza, mobil imza ya da E-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Bu üç tür şifreden sadece bir tanesinin olması yeterli olacaktır. E-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinden sadece bir tanesinin olması sisteme girip gerekli olan sorgulatmaları yapma ya da merak ettiğinzi konular hakkında cevap alma noktasın yeterli olacaktır.
E-devlet sisteminin sağladığı en güzel kolaylıklardan bir tanesi ise artık sistem üzerinden bir çok devlet kurumunun internet sayfasına ulaşma imkanınızın olmasıdır. Ayrıca devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının güncel bilgilerine ulaşma imkanınızda vardır. E-devlet sistemi sizlere rahat bir kullanım sunmaktadır. Bir tek kimlik doğrulama işleminin yapılması ile kamu kurum ve kuruluşları ile olan işlemleri yapabilir bunun yanında merak ettiğiniz sorulara cevap alabilirsiniz. E-devlet sistemi bu sistemi kullanan vatandaşlara bilgilendirme hizmeti sunmaktadır. Kurumlardan vatandaşa iletilmesi gereken mesajlar varsa onları iletir. Ayrıca ödeme işlemlerinizi yapma imkanıda sunmaktadır, kartınızı kullanarak ödeme birimi kısmından ödeme işlemleriniz yapabilirsiniz. Tüm kurum ve kuruluşlar arasındaki belge aktarımı da E-devlet sistemi üzerinden yapmak mümkündür.

Gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanımı artmıştır. İnternet kullanımının artması ile birlikte devlet ve bir çok kurum bu sahada kendine yer edinme ihtiyacı ve gereksinimi duymuştur. E-Devlet sistemi ise devletin tüm kurum ve kuruluşlarına ulaşmayı sağlamak amacıyla kurulmuş bir sistemdir. E-Devlet ile birlikte merak ettiğiniz tüm konulara ulaşabilir , bireysel tüm sorgulatmalarınızı yapabilirsiniz. E-devlet sisteminde yer alan bazı kuruluşlar ise şu şekildedir; Sosyal Güvenlik Kurumu , Milli Eğitim Bakanlığı , Emniyet Genel Müdürlüğü vs. birçok devlet kuruluşuna bu siteden ulaşabilirsiniz. Sistem vatandaş, devlet ve iş olmak üzere üç ana başlıktan oluşmaktadır. Vatandaş başlığı altında Eğitim, Sağlık, Sosyal Güvenlik, Aile, Askerlik, Seyahat ve Turizm, Kültür ve Sanat, Doğum, İş ve Kariyer, Trafik ve Yasal işlemler gibi başlıklara ulaşabilirsiniz.

Devlet başlığı altında ise Tarihimiz, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Adli ve İdari Yargı, İstatistikler, Bilim ve Teknoloji, Devlet ve Sözleşme İhlalleri, Eğitim, Enerji, Savunma ve Güvenlik, Sağlık, Tarım, Uluslararası İlişkiler ve Mevzuat gibi konulara ulaşabilirsiniz.
İş başlığı altında ise İşletmenin Doğuşu ve Feshi, Sektörler, İşletmenin Büyüme ve Gelişimi, Bağış, Destek ve Kredi, Ticaret, Elektronik Ticaret, Yatırım ve Sermaye, Devlet İhaleleri, Ekonomi ve Finans, İş ve Kariyer gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
E-Devlet sisteminin kurulması ile birlikte artık siz vatandaşlarımız kurumlarda saatlerce sıra beklemeden işlemlerinizi yapabileceksiniz. Merak ettiğiniz konuları, gerekli olan sorgulatmaları ve tüm sorularınız E-Devlet sistemi üzerinden öğrenebileceksiniz. E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Yazının sonunda yer alacak olan linke tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Ancak sisteme giriş yapmanız işlem yapmak için yeterli değildir. İşlem yapabilmek için e-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin olması gerekmektedir. Bunlardan sadece bir tanesinin bulunması yeterli olacaktır. E-imza, mobil imza ya da E-Devlet şifresinin olması E-Devlet sistemine girmenizi ve istediğiniz sorgulamayı yapmanızı veya merak ettiğiniz soruların cevaplarını alma konusunda yeterli olacaktır.
E-Devlet sisteminin sağladığı en önemli kolaylık tek bir site üzerinden birçok devlet kurumunun internet sayfasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının güncel bilgileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. E-Devlet sisteminin kullanımı oldukça kolaydır. Bir tek kimlik doğrulama işlemi yaparak kamu kurum ve kuruluşları ile olan işlemleri E-Devlet'ten yapabiliyor ve merak ettiğiniz tüm sorulara E-Devlet'te cevap bulabiliyorsunuz. E-Devlet siz vatandaşlarımız için bilgilendirme hizmeti sunar. Kurumlardan vatandaşlara gerekli olan mesajları E-Devlet iletir. Ayrıca ödeme işlemlerinizi kartınız ile ödeme birimini kullanarak E-Devlet'ten yapabilirsiniz. Kurum ve kuruluşlar arasındaki belge aktarımı da E-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.

E-Devlet sistemi demek kamu kurum ve kuruluşlarında yapacağınız birçok işlemin tek bir internet adresi üzerinden yapılması demektir. E-Devlet sistemi sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarında boş yere harcadığınız vakitleri harcamamış olacak, uzun işlem kuyruklarında beklemek zorunda kalmayacaksınız. E-Devlet sistemi birçok kamu kurum ve kuruluşlarıyla anlaşmalı olarak çalışmaktadır. E-Devlet sisteminin anlaşmalı olarak çalıştığı kurum ve kuruluşlar şu şekildedir;
İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri; sistem kurulmadan önce bu işlemler için notere gitmeniz gerekmekteydi. E-devlet sisteminin kurulmasıyla birlikte artık notere gitmenize gerek yoktur. Sizde mobil imza, E-imza ya da E-devlet şifrenizden bir tanesi sahip iseniz bu tür işlmelerinizi artık sistemden yapmanız mümkündür.
E-devlet Çay-kur Üretici Sorgulama; E-Devlet sisteminin geliştirilmesi ile birlikte artık ÇAYKUR çay üretici belgesine sahip olup olmadığınızı sistemin sağladığı kolaylı ile öğrenebilirisiniz.

3 yorum:

  1. UDF Reader (UYAP Dökümanı Okuyucu) avukatların hayatını kolaylaştıracak.
    http://goo.gl/yrsyPR
    Ulaşabileceğiniz ilk ve tek UYAP UDF Reader programı ile UDF uzantılı UYAP dosyalarınızı veya UYAP dökümanınızı okumak için artık pcnize veya laptopunuza ihtiyacınız yok.
    Yapmanız gereken tek şey UDF Readerı (UYAP Dökümanı Okuyucu) cep telefonunuza ya da mobil cihazınıza indirmek.
    Bundan sonra UDF uzantılı dosyalarınızı üstüne tıklayarak okuyabilirsiniz.
    UDF Reader (UYAP Dökümanı Okuyucu) cep telefonunuzda ya da mobil cihazınızda UDF dosyalarını kolayca açmanızı sağlayacak.
    UDF Reader (UYAP Dökümanı Okuyucu) programını indirdirten sonra UDF dosyalarınızı uygulamayı açmaya gerek kalmadan üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.

    Katkılarından dolayı Av. Armağan DİNLENÇ'e teşekkür ederiz.
    http://goo.gl/yrsyPR
    Evaca Mob

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde ( http://avukatportal.blogspot.com.tr/2014/08/e-devlet-sifresi-ile-adli-sicil-kayd.html bölümünde) sabıka kaydı çevirisi hizmetlerimizle ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (https://www.protranslate.net/tr/sabika-kaydi-cevirisi/) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.protranslate.net

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz. Başarılar..

    aksaraynerede.blogspot.com

    YanıtlaSil