19 Şubat 2014 Çarşamba

AVUKAT UYAP SMS BİLGİ SİSTEMİ

Avukatlar SMS Bilgi Sisteminden iki şekilde faydalanabilirler.

1- UYAP Bilgi Sisteminden sorgulama yapmak: Sorgulama yöntemi ile cep telefonundan 4060’a gönderilecek SMS ile UYAP Bilgi Sisteminde yer alan dosyaların durumu hakkında bilgi alınabilir. Bu işlem için sorgulama yapılacak dosyanın numarasının ve ilgili avukatın TC Kimlik numarasının kullanılması gerekmektedir. Sistem avukat sorgulamalarında avukatın kişisel olarak taraf olduğu dosyaların değil, vekil olduğu dosyaların bilgilerini döndürür.

     TC Kimlik numarası ile birlikte dosya numarası kullanılmadan sorgulama yapılan içeriklerde mesaj içerisinde yer alan cep telefonu numarası ile, mesaj gönderilen cep telefonunun ilgili operatörde kayıtlı olduğu kişinin TC Kimlik numarasının aynı olması zorunludur.

     Sorgulama yapmak için cep telefonunun mesaj gönderme bölümüne TCKİMLİKNO DOSYANO AV+MESAJKODU yazılıp 4060’a gönderilmelidir. (Mesaj formatları vatandaş ile aynı olup yalnızca mesaj kodunun başına AV eklenmesi gerekmektedir)


· Örnek sorgu: 11111111111 2006/27 AVDURUSMA

·   Sistem tarafından verilen cevap: 2007/27 sayılı dosyada 15.05.2008 08:30:00 tarihine duruşma günü verilmiştir.

· Ücretlendirme: Sorgu SMS ler 1 TL olarak ücretlendirilir.

· Sorgu içerikleri ( http://www.sms.uyap.gov.tr/icerikler.htm )

     Eğer sorgu sonucunda telefona gönderilecek bilgi birden fazla mesaja sığıyor ise kullanıcıya bu konuda bir bilgi mesajı gönderilir ve mesajların gönderilmesini isteyip istemediği sorulur.

2- UYAP SMS Bilgi Sistemine abone olmak: Yargı birimlerinde görülmekte olan bir dosyalarda herhangi bir olay gerçekleştiğinde eğer dosyanın tarafı olan avukat SMS bilgi sistemine abone ise bilgi mesajı ile anında gerçekleşen olaydan haberdar edilmektedir.

Örnek mesajlar:

a. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2008/345 sayılı dosyasında 15.3.2008 tarihli duruşmaya, Avukat Ahmet Keskin katılmamıştır.

b. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2008/345 sayılı dosyası 14.4.2008 tarihinde temyize gönderilmiştir.

c. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2008/345 sayılı dosyasında görevsizlik kararı verilmiştir.


     SMS Bilgi sistemine nasıl abone olunur?

    Cep telefonundan abone olmak için Avukat TCKİMLİKNO AVABONE yazıp 4060 a gönderilerek vekil olunan tüm dosyalara abone olunur.

Ör: 11111111111 AVABONE

Avukatlar daha gelişmiş abonelik seçenekleri için SMS bilgi sistemine avukat portalını kullanarak abone olmaktadırlar. Bunun için

1- Avukat Portalına giriş yapıldıktan sonra SMS İŞLEMLERİ butonu tıklanır.

2- Abone olunacak operatör seçilir ve cep telefonu numarası girildikten sonra kaydet butonu ile abonelik talebi UYAP Bilgi Sistemine gönderilir.



3- UYAP Bilgi Sistemi tarafından gönderilen şifre ile abone olunacak telefonun ilgili avukata ait olduğu doğrulandıktan sonra abone işlemlerinin yapılacağı ekran açılır.



4- Abone işlemleri ekranında dosya numarasına göre sorgulama yapılarak doğrudan dosya seçilebilir veya dosyalar birime göre listelenebilir.



5- Abone olunacak dosya seçilip düzenle butonuna basıldığında, ekranın sağ kısmında abone olunabilecek SMS listesi görüntülenir. Bu listeden, seçili dosyada hangi mesajların gelmesi isteniyor ise seçilir ve ekranın alt kısmında yer alan kaydet butonuna basılarak abonelik işlemi tamamlanır. Abone olunacak her dosya için bu işlem tamamlanır.



Abonelik nasıl iptal edilir?

Eğer yalnızca bir dosyada abonelik iptal edilecek ise ilgili dosya bulunduktan sonra listede yer alan abonelik seçeneği kaldırılarak ilgili dosyadaki abonelik sonlandırılır.

Eğer tüm dosyalardaki abonelik iptal edilecek ise “SMS Abonelik İptal” butonu ile bu işlem gerçekleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder